Fachwerk-ristikkotalojen valinta

 

Ainutlaatuisen saksalaisen rakennustekniikan ja ankaran laadunvalvonnan ansiosta talojen käyttöikä voi ylittää jopa 100 vuotta. Rakentamisessa käytetyt luonnonmateriaalit luovat taloon mikroilmaston, joka olisi mahdotonta saavuttaa mm. betoni- tai tiilirakenteiden avulla. Talon loistavan lämpöeristyksen ansiosta se ei lämpene liian voimakkaasti kesällä ja ylläpitää viihtyisän lämpötilan talvella.

 

Fachwerk-teknologia

Nykyaikainen ristikkotalo on vanhan saksalaisen rakennustekniikan uudelleentulkinta modernin arkkitehtuurin perspektiivistä. 

Se on tällä hetkellä ainut rakennustekniikka, jonka avulla voidaan toteuttaa nykyaikaisia arkkitehtuuriratkaisuja lasittamalla kokonaisia seiniä kehyksittä. Siispä nykyaikaisen ristikkotalon tärkein elementti ja pääkomponentti on lasi.

 

Lasi- ja puuseinät

Panoraamalasitus tekee sisä- ja ulkotiloista vaikuttavan eloisat ja kevyet. Lasiseinät luovat ainutlaatuisen tunnelman talon sisälle, missä asuintilat ikään kuin sulautuvat taloa ympäröivään luontoon; puista, vihreästä nurmikosta, ja terassikukista tulee osa olohuonettasi. Auringonvalo pääsee vapaasti täyttämään talon. Talo herää eloon, täyttyen valon ja varjon leikistä. Fachwerk-talon avoimissa ja läpinäkyvissä sisätiloissa voi tuntea olevansa vapaa ja lähellä luontoa.

 

Miten tekniikkamme eroaa muista?

Tähtäämme rakentamisessa erityisesti energiansäästöön. Talomme vastaavat kaikkia nykyaikaista rakentamista koskevia vaatimuksia: vankka rakenne, korkea äänieristys, erinomainen ilmastointi ja optimaalinen lämmöneristys. Talossa on miellyttävä lämpötila, minimoitu lämpöhäviö ja edulliset käyttökustannukset. Lämpöhäviö lasiseinän läpi vastaa 300-millimetrisen liimapuuseinän lämpöhäviötä.

 

Ristikkotalon päärakennuselementit toimivat myös johtokanavina: kaikki johdot ja putkistot kulkevat rakenteen onttojen puupalkkien sisällä. 

 

Fachwerk-ristikkotalot ovat ekologisesti puhtaita taloja. Niiden runko rakennetaan liimatusta havupuusta, jolla on suuri määrä merkittäviä etuja. Ekologisesti puhtaat ristikkotalot ovat kestäviä ja pitkäikäisiä. Ne eivät painu ja niiden kevyt paino auttaa välttämään kalliin perustuksen luomisen. Lisäksi niillä on hyvät lämmöneristysominaisuudet eivätkä ne lahoa.

 

Ristikkotalojen runko on osa talon sisustusta ja julkisivua. Runkopalkit luovat talolle ja sen viimeistelylle ainutlaatuisen ulkonäön. Rungon ansiosta talon sisäseinien määrää voi vähentää ja sen tukipalkit ovat osa talon koristelua. Rungon voi maalata värillä, joka auttaa luomaan harmonisen ulkonäön ristikkotalon viimeistelyn kanssa.

 

Ristikkotalon lasitus ei ole tavallista lasia, vaan iskunkestävää monitoimilasia, jota on erittäin vaikea rikkoa. Lasit pitävät lämmön talon sisällä ja kylmyyden ulkona. Ne ovat täysin turvallisia sekä aikuisille että lapsille. Nykyaikaisen tekniikan ansiosta kaksoislasituksesta voidaan tehdä itsestäänpuhdistuvaa ja lauhdetta hylkivää. Lasitus voidaan tehdä pelkästään julkisivuun tai koko taloon sisäseinät mukaan lukien, asiakkaan toiveiden mukaisesti.

 

Fachwerk-talon katolla on merkittävä rooli talon ulkonäön osalta. Sen laaja ulottuvuus ja höylätyllä laudalla viimeistelty alapuoli luovat voimakkaan julkisivun ja ovat tärkeässä roolissa talon suojaamisessa sateelta.

 

Talon ulkonäön viimeistely paikoissa joissa lasitusta ei tarvita voidaan toteuttaa vapaasti asiakkaan maun mukaan. Siinä voidaan käyttää mm. kiveä, lautaa, maalata tai rapata, yhdistellä eri elementtejä. Kaikki sopii ja näyttää hyvältä, talon ulkonäköä on mahdotonta pilata.

 

Fachwerk-talon parvekkeisiin tehdään reunalasitus iskunkestävästä lasista ja sen terassit, jotka ovat joskus pinta-alaltaan muutaman huoneen kokoisia, päällystetään terassilaudalla. Näiden elementtien avulla talojen koristeluun saadaan lisättyä yksityiskohtia.

 

Fachwerk-ristikkotalot ovat joka suhteessa ainutlaatuisia. Niiden tilavuus, tyyli ja yksilöllisyys, sekä niissä asumisen luotettavuus ja viihtyisyys luovat vertaansa vailla olevan kokonaisuuden. Hanki sinäkin kauneudeltaan, tyyliltään ja toteutukseltaan täysin ainutlaatuinen ristikkotalo!