edut


Kun tilaat ristikkotalon, voit yksilöidä lähes kaikki sen elementit, kuten, tyylin, kerrosten lukumäärän, julkisivujen ja katon värin, huonejärjestyksen, huoneiden lukumäärän, viimeistelyn, takan, kiintokalusteet, kodinkoneet.

 

Ristikkotalojen suunnittelun pääajatus on rajan hävittäminen talon sisätilojen ja ympäröivän luonnon väliltä. Talo sulautuu ympäröivään luontoon eikä näytä siinä ylimääräiseltä, silmään pistävältä esineeltä.


Ristikkotalot ja mökit ovat täynnä tilaa ja valoa. Panoraamalasitus, kattoikkunat sekä pääsy terassille ja parvekkeille jokaisesta huoneesta avaavat talon luonnonvalolle ja tuovat sen asukkaat lähemmäksi luontoa. Lisäksi taloissa käytetään puhtaita luonnollisia rakennusmateriaaleja. Itse rakennustyyli on suhteellisen yksinkertaista ja minimalistista, eikä siihen sisälly monimutkaisia muotoja tai koriste-elementtejä, mutta se näyttää silti erittäin hienostuneelta ja tyylikkäältä sen sisältämän valojen leikin, linjojen, tekstuurien ja värien ansiosta.

 

Nykyaikainen ristikkotalo on vanhan saksalaisen rakennustekniikan uudelleentulkinta modernin arkkitehtuurin perspektiivistä. 


Se on tällä hetkellä ainut rakennustekniikka, jonka avulla voidaan toteuttaa nykyaikaisia arkkitehtuuriratkaisuja lasittamalla kokonaisia seiniä kehyksittä. Siispä nykyaikaisen ristikkotalon tärkein elementti ja pääkomponentti on lasi. Ristikkotalon runko toimii sen tukikehikon lisäksi myös osana talon ulkoasua, jota ei yleensä peitetä vaan sen puupalkit jätetään näkyviin, luoden ristikkotalolle sen omalaatuisen ulkonäön.

 

Talojen suuri kolmiulotteinen runko antaa paljon vapautta sen suunnittelulle ja mahdollistaa jättimäisten raamien, korkeiden kattojen ja tilavien huoneiden luomisen. Fachwerk-talojen ansiosta voi helposti hallita asuintilojen kokoa ja valon määrää. Panoraamalasitus tekee sisä- ja ulkotiloista vaikuttavan eloisat ja kevyet. Lasiseinät luovat ainutlaatuisen tunnelman talon sisälle, missä asuintilat ikään kuin sulautuvat taloa ympäröivään luontoon; puista, vihreästä nurmikosta, ja terassikukista tulee osa olohuonettasi. Auringonvalo pääsee vapaasti täyttämään talon. Talo herää eloon, täyttyen valon ja varjon leikistä. Fachwerk-talon avoimissa ja läpinäkyvissä sisätiloissa voi tuntea olevansa vapaa ja lähellä luontoa.

 

Talomme vastaavat kaikkia nykyaikaista rakentamista koskevia vaatimuksia: vankka rakenne, korkea äänieristys, erinomainen ilmastointi ja optimaalinen lämmöneristys. Talossa on miellyttävä lämpötila, minimoitu lämpöhäviö ja edulliset käyttökustannukset. 


Lämpöhäviö lasiseinän läpi vastaa 300-millimetrisen liimapuuseinän lämpöhäviötä. Ristikkotalon päärakennuselementit toimivat myös johtokanavina; kaikki johdot ja putkistot kulkevat rakenteen puupalkkien sisällä. Lämmitys toteutetaan vesikiertoisella lattialämmityksellä. Tehokas ilmanvaihtojärjestelmä. Takaa raikkaan ja terveellisen sisäilman.