Fachwerk-talojen rakentaminen


Ihminen on rakentanut jo vuosisatojen ajan ympärilleen seiniä ja kaupunkeja, eristäen itsensä luonnosta. Seinistä on tullut ajan myötä paksumpia ja kaupungeista suurempia. Nykyään meillä on ikävä raikasta ilmaa, puhdasta vettä ja koskematonta luontoa. Yritämme paeta ahtaasta kaupungista ja asettua sen rajaseuduille. Haaveilemme siitä viihtyisyydestä, jonka elämä yhtenäisyydessä luonnon kanssa tarjoaa. Tämän unelman voi täyttää luonnon kanssa harmoniassa olevien ristikkotalojen avulla. Niiden lasiseinät tekevät ympäröivästä maisemasta osan sisustusta ja hävittävät talon ja luonnon välistä rajaa. Talvella voit tuntea olevasi keskellä lumisadetta, tosin mukavasti kotivaatteissa. Kesällä voit nauttia kukkivasta luonnosta poistumatta kotoa. Ristikkotalon avoin ja lähes täysin läpinäkyvä sisätila antaa mahdollisuuden asua kodissa, joka luo vaikutelman vapaudesta ja läheisyydestä luontoon. 

 

Fachwerk-talojen rakentaminen toteutetaan nykyaikaisella saksalaisella tekniikalla. Talon perusta on sen liimapuurunko, joka valmistetaan Saksassa ja kootaan talon rakennustyömaalla saksalaisten asiantuntijoiden toimesta. Jokainen runko suunnitellaan yksilöllisesti ottaen huomioon siihen kohdistuva kuormitus. Runko on itsessään vahva ja oman painonsa kantava rakenne, johon voidaan asentaa ulkoseiniksi eristävä kaksoislasitus. Rakennus ei painu sen vahvan rakenteen ansiosta, ja lasit voidaan upottaa suoraan sen puurunkoon ilman kehystä. Voimme rohkeasti väittää, että Fachwerk on täyttänyt kaikki unelmat edullisesta, tyylikkäästä ja viihtyisästä asuintalosta. Luonnonvalolla täytetty talo sulautuu ympäristöön, lahjoittaen sen omistajille rauhallisen ja lämpimän kodin.

 

Laajat lasipinnat säästävät huomattavasti lämpöä. Kyseessä on yksi edullisimmista rakennustyypeistä, joka kilpailee tiili-, kivi-, betoni- ja puutalojen kanssa. Edullisuuden salaisuus on ainutlaatuisella tekniikalla toteutetuissa, energiaa säästävissä ikkunalaseissa, lattialämmityksessä ja lämpöhäviöt minimoivissa sandwich-paneeleissa. Fachwerk-taloissa ei esiinny epämuodostumia tai painumista.

 

Rakennuksen julkisivut houkuttelevat puoleensa ihailevia katseita valitusta tyylistä riippuen (klassinen minimalismi, amerikkalainen ranch, saksalainen country tai mikä tahansa näiden yhdistelmä).


Väritys riippuu täysin omistajan omista mieltymyksistä. Tärkeintä on, että puupalkit eivät sulautuisi seinien luomaan taustaan. Useimmiten tämä tarkoittaa vaaleita tai tummia palkkeja.


Talo sisustetaan sen ulkopuolen mukaan. Hienon kokonaiskuvan luo esimerkiksi saksalainen country-tyyli puisilla huonekaluilla, käsintehdyillä matoilla ja paksuilla ikkunaverhoilla toteutettuna. Fachwerk-ristikkotalon rakentaminen ilmentää hienostunutta makua ja arvokkuutta!